Minicamping Jonkman is direct gelegen aan de turfroute midden in de Friese Wouden in Friesland. Fietsers zijn welkom vanwege de vele fietspaden en fietsknooppunten die rondom de turfroute liggen. Dagje winkelen? Drachten en Heerenveen zijn met de auto binnen een kwartier te bereiken en Leeuwarden, hoofdstad van ons mooie Friesland én culturele hoofdstad in 2018, is binnen 40 minuten te bereiken.

Camping

U bent altijd welkom op onze camping, waar 15 plaatsen beschikbaar zijn. Er is ruimte voor tenten, caravans en campers. Op alle plaatsen is elektra aanwezig en u kunt gratis gebruik maken van ons toiletgebouw met douche!

Online reserveren

Geef aan wanneer u bij ons komt kamperen en ik neem zo snel mogelijk contact met u op. Uiteraard kunt u ook bellen of mailen voor een bezoek aan onze camping!

De Stookhut

is een unieke accommodatie op camping Jonkman. Dit gebouw is helemaal gerenoveerd en geschikt gemaakt voor overnachtingen. Het gebouw staat er sinds 1870 en werd eerder veelvuldig gebruikt. Zo werd er onder andere de was en het voer voor de varkens gekookt.

Schitterend doorkijkje vanaf de camping op het prachtige coulissen landschap.

Ruime plekken met vrij uitzicht.

Krijgt u ook al zin in vakantie?

Op onze camping bent u welkom met tent, caravan, vouwwagen of camper.

Bijzondere gasten op de camping.

De Turfroute bestaan voornamelijk uit oude vaarwegen, zoals de Opsterlandse Compagnonsvaart waaraan onze camping is gelegen zodat u “voor de deur” ook een vishengeltje kunt uitgooien (visakte verplicht!). Turfwinning heeft een belangrijke rol gespeeld in het verleden waarvoor vanaf midden 16e eeuw veengronden zijn afgegraven. In Openluchtmuseum It Damshûs te Nij Beets kunt u nog zien hoe laagveenturf werd gemaakt en hoe de veenarbeiders leefden van 1863 tot 1920.

De ingang aan de Opsterlands Compagnonsvaart.

Het uitzicht vanaf de hooizolder.

Een blik vanuit het weiland op de camping.

Uitzicht vanaf de camping.