Lippenhuizen

Camping Jonkman is gelegen in het dorp Lippenhuizen. Dit dorp met ongeveer 1200 inwoners ligt in de gemeente Opsterland. Vanuit Lippenhuizen reist u gemakkelijk naar plaatsen als Gorredijk (grootste kern van de gemeente), Heerenveen en Drachten. Lippenhuizen is van oorsprong een boerendorp, dat door middel van de turfroute is verbonden met dorpen als Hemrik en Gorredijk. In het dorp vindt u een supermarkt, een postkantoor, een café en diverse andere winkels.

Openbaar vervoer ( bus/belbus ) is goed geregeld. Er is een goede verbinding met plaatsen als Heerenveen en Drachten. Vanuit Drachten kunt u makkelijk in Leeuwarden komen.Het gebruik van de fiets is overigens aan te raden. Als u bijvoorbeeld naar het centrum van Lippenhuizen wilt, maakt het niet uit of u de auto of fiets neemt. De reistijden zijn gelijk, het verschil is dat de laatste leuker & gezonder is. Het centrum van Gorredijk is ook goed bereikbaar met de fiets. Daar kunt u onder andere terecht voor uw boodschappen. Zoals u misschien al gelezen heeft, maakt de vaart voor de camping deel uit van de beroemde turfroute. Deze vaart is tegenwoordig geschikt voor allerlei plezierboten, maar ook voor de vissers onder ons. Of u nou wat vangt of niet, genieten doet u zeker van al het natuurschoon!
De turfroute De turfroute is een vaarroute die vroeger werd gebruikt voor het vervoeren van turf. Varen op de turfroute is varen in een fraai gedeelte van zuidoost Friesland. Langs de route vindt u fietspaden, interessante dorpen en een prachtige omgeving.

Wanneer u verblijft op camping Jonkman loopt de turfroute bijna letterlijk door uw achtertuin. Deze route die door zuidoost Friesland, Drente en delen van Overijssel loopt is geopend van 16 mei t/m 15 september. De turfroute is zeer geliefd bij de pleziervaart. De route is geschikt voor boten tot 28 meter, een maximale hoogte van 3.30 meter, een maximale diepgang van 1.10 meter en een maximale breedte van 5 meter. Het is indrukwekkend om zulke boten te zien varen, terwijl u geniet van uw ontbijt.

De camping beschikt niet over een aanlegplaats; gelukkig is er op loopafstand een sluis. Hier heeft u de gelegenheid om rustig de boten van dichtbij te bekijken. Omdat er geen aanlegplaats is voor boten, is de camping ongeschikt voor kampeerders met een boot. Mocht u echter de route bevaren met een kano, dan kunt u zeker bij ons terecht. Voor de kampeerders met boot, zijn er legio mogelijkheden om aan te meren.

 

 

Bekijk de site van de turfroute!